Volledig scherm
In Nijmegen kon gewoon een biertje gedronken worden tijdens het driedaagse bierfestival © dg

Harde wind, maar de bierfestivals in Nijmegen en Boxmeer gaan door: ‘Wakker gelegen afgelopen nacht’

BOXMEER / NIJMEGEN – In tegenstelling tot het Drift-festival in Nijmegen zijn ondanks de harde wind twee bierfestivals (in Nijmegen en Boxmeer) zaterdagmiddag wél van start gegaan.

,,Ik heb wakker gelegen afgelopen nacht. Bij mij thuis klapperden de ramen van jewelste. Water valt wel mee, een zeildoek beschermt veel. De wind kan voor mijn kostbare bakapparatuur funest zijn”, aldus Niels Kwist van Taste of Smoke, dat in het Boxmeerse Weijerpark een barbecuestand bemande.

Volgens Nils Schraven van de organisatie in Boxmeer is geen enkel moment sprake geweest van een afgelasting. ,,Het was niet continue slecht weer, het regen en waaide af en toe hard, maar even later scheen de zon.”

‘Veel bomen’

Het NBF Bierfestival in het Valkhofpark in Nijmegen vond ook gewoon doorgang. ,,In het park staan natuurlijk veel bomen, die voor risico en gevaar kunnen zorgen. De brandweer heeft vanmorgen de locatie gecontroleerd en goedgekeurd. Met windkracht 5 valt het allemaal wel mee.”

Het Bierfestival in Boxmeer is ook eerste pinksterdag in het Weijerpark, het festival in Nijmegen is nog twee dagen, zowel eerste als tweede pinksterdag.

Volledig scherm
Er werd op de eerste dag van het bierfestival in Nijmegen gezellig gedanst op het Valkhof in Nijmegen © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaanse tv’

    Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaan­se tv’

    YouTuber Ties Granzier (20), die afgelopen dinsdag in Amerika werd opgepakt omdat hij het militaire terrein Area 51 op wilde, is compleet overrompeld door zijn arrestatie. Dat vertelt hij zuchtend in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is niet te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het niet in woorden omschrijven.’

Maasland