Volledig scherm
MFA Knillus in Vortum-Mullem is gevestigd in de voormalige Corneliuskerk. © Google Streetview

Hardstyle terug in voormalige kerk in Vortum-Mullem

VORTUM-MULLEM - Het evenement Ravechurch wordt vrijdag 27 september voor de tweede keer gehouden in het gemeenschapshuis in Vortum-Mullem. In de voormalige Corneliuskerk klinkt dan geen vredige kerkmuziek, maar een ware tegenpool: hardstyle.

Het evenement heeft haar naam gedeeltelijk te danken aan de locatie. Knillus, zoals het gemeenschapshuis heet, was voorheen - en wordt nog steeds zo nu en dan gebruikt als - een kerk. Een rave is een feest waarin dancemuziek de boventoon voert.

Volgens organisator en echte Vortumse Vera Lamers (21), was het idee oorspronkelijk van haar vader. ,,Hij wilde graag dat er een muziekfeest tijdens de kermis georganiseerd werd voor jongeren. Zo wilde hij weer de jeugd naar Vortum-Mullem trekken. Aangezien ik evenementenorganisatie studeer vroeg hij aan mij of ik het wilde regelen. Ik zei: 'is goed, maar dan wel hardstyle'. Vorig jaar ging dat erg goed, daardoor hebben we dit jaar meer te besteden en kunnen we het nog beter maken. Ook zal een deel van de opbrengst gebruikt worden voor andere facetten van de kermis.''

Uit eredienst ontheven

In de Corneliuskerk hebben generaties lief en leed met elkaar gedeeld. Toch vindt de vice-voorzitter van de Onze Lieve Vrouwen Parochie, Emelie van der Heyden, het geen probleem dat de kerk wordt omgetoverd tot feesttent. ,,In de basiliek in Boxmeer worden ook wel eens concerten georganiseerd. Daarnaast is de Corneliuskerk jaren geleden door stichting Knillus gekocht. We hebben toen de kerk uit haar eredienst ontheven. We kijken daar met positieve gevoelens op terug.''

Toch is Lamers zich er van bewust dat een hardstylefeest tegen het zere been van sommige dorpelingen kan zijn. ,,We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden. We wilden bijvoorbeeld eerst hosties bij de ingang uitdelen. Dat doen we toch maar niet, want we kunnen ons voorstellen dat het aanstootgevend kan zijn.''

Dit jaar wordt voor eerst gebruik gemaakt van online kaartverkoop. Er zijn in totaal zo'n 550 kaarten beschikbaar, waarvan een deel wordt gereserveerd voor verkoop bij de ingang.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland