Spelers van Boxmeer en Civicum in een eerdere wedstrijd. De komende dagen geen trainingen en wedstrijden aar wel huiswerk van de trainer.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van Boxmeer en Civicum in een eerdere wedstrijd. De komende dagen geen trainingen en wedstrijden aar wel huiswerk van de trainer. © Ed van Alem

Hockeyers Civicum en Boxmeer krijgen huiswerk na afgelastingen

CUIJK/BOXMEER - Nu de hockeybond alle wedstrijden heeft afgelast en de hockeyclubs Boxmeer en Civicum ook de trainingen hebben afgezegd, krijgen de spelers van de eerste teams huiswerk.

De hockeysters van Civicum zouden in Cuijk het streekduel spelen tegen het Nijmeegse Apeliotes, maar dat duel gaat op last van hockeybond KNHB niet door. ,,Ik heb begrip voor die keuze en ben blij dat de hockeybond snel duidelijkheid heeft gegeven”, zegt coach Miguel Bosman. ,,De afgelopen weken waren wij nog niet echt bezig met het coronavirus, maar na de persconferentie van afgelopen maandag hield ik mijn achterhoofd al wel rekening met dit scenario.

Quote

Er hoeft er maar eentje tussen te staan die het virus heeft en dan is de kans groot dat anderen ook besmet raken

Michiel de Vos, Hockeyclub Boxmeer

Zijn ploeg kan ook niet trainen. ,,Ik ben nog niet zo ver dat ik nu al over een alternatief schema heb bedacht. Wel heb ik de video-analyse van de tegenstander van volgende week al doorgestuurd. Dat is nu het huiswerk dat mijn team krijgt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland