Volledig scherm
PREMIUM
Janny van der Heijden (links), Anne-Marie Spierings en Bert Pauli tijdens het startsein voor AgriFoodInnovation. © dg

Hoe Brabant gaat zorgen dat we kunnen blijven eten

EINDHOVEN - In Eindhoven is gisteren het startsein gegeven voor de AgriFoodInnovation. Daardoor kan Brabant een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van het eten voor de mens.

Als er niets verandert, lukt het in 2050 niet meer alle mensen op de wereld van eten te voorzien. En in 2028 lukt het niet meer voor de wereldbevolking aan de caloriebehoefte te voldoen. Een doemscenario. Maar door samen te werken, kan dat worden voorkomen. Wat nodig is: vernieuwing in de zogenoemde agrifoodsector.

,,We zijn straks met meer mensen, maar met minder ruimte voor landbouw en dan hebben we ook nog te maken met de klimaatveranderingen”, waarschuwt Jacob de Vlieg, hoogleraar aan de Technische Universiteit van Eindhoven deze maandagmiddag op de Innovation Space Campus van de TU.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland