Pascal Leenhouwers doet nog maar eens een klusje in café 't Centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Leenhouwers doet nog maar eens een klusje in café 't Centrum. © Ed van Alem

Hoe de kroegbazen in Land van Cuijk de anderhalve meter vrezen

Veel cafés balanceren op het randje van de afgrond, zeggen horecakenners. Hoe bereiden ze zich voor op de dag dat ze weer open mogen? Kun je er straks afstand houden? ,,Dat gaat 'm bij ons niet worden.''

15 maart is De Dag Dat De Laatste Euro Binnenkwam voor Pascal Leenhouwers. Hij is eigenaar van café 't Centrum aan de Steenstraat in Boxmeer. ,,Daarna heb ik geen inkomsten meer gehad.‘’

20 mei is de dag waar hij naar uit kan kijken. Mogelijk worden de maatregelen dan versoepeld, mogelijk ook voor de horeca.

Twee vragen komen op. Wat dan? En: wat nu? Met andere woorden: wat kun je dan nog, als café in een smal pandje? En hoe kun je je nu al voorbereiden op de dag dat je straks weer pils pompen mag?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland