Een meisje neemt deel aan een voorleeswedstrijd. Mogelijk komen er in het Land van Cuijk en Gennep ook voorleeswedstrijden voor middelbare scholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een meisje neemt deel aan een voorleeswedstrijd. Mogelijk komen er in het Land van Cuijk en Gennep ook voorleeswedstrijden voor middelbare scholen. © Lenneke Lingmont

Hoe krijgen we kinderen veel meer aan het lezen? Zo dus, denken bieb en alle scholen

BOXMEER - Kinderen moeten veel meer gaan lezen. Dat is kortgezegd de boodschap van een nieuw ‘leesoffensief’ in deze regio, waarvoor de aftrap deze donderdag gegeven wordt in Boxmeer. 

2 reacties

  • de heer J. Zomers (68)

    2 jaar geleden
    Klopt helemaal - wij moesten op de HBS en HAVO ook verplicht boeken lezen.Ik had een hekel aan lezen en deed dit via uittreksels.Het enige boek wat ik wel echt heb gelezen was Turks Fruit van Jan Wolkers, daar had ik pech mee want even later kwam de film in de bioscoop.Toen ben ik definitief gestopt met lezen. 
  • Ronald98

    2 jaar geleden
    Hopelijk heeft het succes. In mijn tijd was vooral de middelbare school er vooral de oorzaak van dat ik stopte met lezen. Ik moest ineens poezie gaan lezen en middeleeuwsche novelles  en dat soort verplichte kost waar je als 15 jarige niet op zit te wachten. En dan mocht je het niet gewoon een spannend verhaal vinden, het moest ook nog helemaal geanalyseerd en uitgeplozen worden.  Plus voor Engels ook nog een verplichte boekenlijst. Ik had daarna geen zin meer om nog andere boeken te lezen. Hopelijk sluit het nu wat beter aan bij de leefwereld van leerlingen.