Honden zoeken verkoeling in Oeffeltse zwemvijver

VIDEOOEFFELT - Dat je honden bij hitte niet in de auto moet laten zitten, dat zal iedereen onderhand wel weten. Dat je ze niet langs je fiets moet laten rennen als het kwik omhoog schiet, is net zo logisch. Heet asfalt: niet prettig voor het dier.

Volledig scherm
Hitte? Dan spring je toch het water in. © Ed van Alem

Wat je wel met je hond kunt doen? Laten spelen in hondenzwemvijver Ut Poeleke in Oeffelt. Twee jaar geleden geopend, inmiddels een groot succes. ,,In het begin waren we alleen op woensdagavonden open", zegt eigenaar Monique Nillesen. ,,In de zomermaanden nu iedere dag, op maandag na. Het is een fulltime baan geworden.”

Water is ideaal om oververhitting bij honden te voorkomen. Toch waarschuwt ze voor het vaak grote enthousiasme van honden. ,,Als ze uit het water komen, moet je ze niet al te lang door de wei laten rennen. Af en toe moeten de bazen de honden tot rust manen.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland