Volledig scherm
Plaatsing van de City-PoP aan de Frans Halsstraat in Boxmeer. © E-fiber

Hoofdcentrale glasvezel in Boxmeer

BOXMEER - Boxmeer wordt het  middelpunt van signalen die via het glasvezelnetwerk verstuurd worden. Woensdagochtend is in de Frans Halsstraat een hoofdglasvezelcentrale geplaatst. 

De centrale die naast de brandweercentrale staat stuurt signalen voor internet richting andere verdeelstations in het Land van Cuijk. 

Met behulp van een hijskraan werd het zogenaamde City PoP op zijn plaats gezet door aannemer SPIE van E-Fiber, het bedrijf dat in het Land van Cuijk het glasvezel aanlegt. 

Een City PoP-station is een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk werkt met City PoP’s en Area PoP’s. De term PoP staat voor Point of Presence (punt van aanwezigheid). Een verdeelstation is geen grote zendmast, maar lijkt meer op een elektriciteitshuisje. Het is aanzienlijk groter dan een regulier verdeelstation. 

Op dit hoofdverdeelstation worden ongeveer 3000 huishoudens en bedrijven in Boxmeer aangesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland