Intensivist Inge Janssen wordt gevaccineerd tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Intensivist Inge Janssen wordt gevaccineerd tegen corona. © Ed van Alem

IC’s willen geen discussie over versoepeling: ‘Maar schrik niet als er straks geen plek is in ziekenhuizen’

BOXMEER - De intensivisten die dit weekeinde in een brandbrief hun beklag doen over de situatie op de intensive cares, willen vooral aan iedereen duidelijk maken hoe hoog de nood is. ,,We willen niet de discussie over de versoepelingen voeren, maar vooral dat mensen straks niet schrikken als heel het land in code zwart terecht komt.’’

9 reacties

 • J. Zomers

  3 weken geleden
  Als ik de test cijfers mag geloven, dan zijn er al 5 miljoen Nederlanders positief besmet geweest. Dit is gunstig - want zij kunnen nu niet meer besmet raken en ook andere mensen niet besmetten. Een positieve test is bijna net zo heilzaam als een vaccinatie.
 • Michel Van de Zand

  3 weken geleden
  @Helga, diegene die deze gekte in stand houden zijn juist die die de regels volgen, zij zijn het die bij ieder kuchje zich laten testen en er voor zorgen dat er 8000 besmettingen zijn. Niet 1 maatregel heeft het aantal besmettingen omlaag gebracht. Het is simpel , als er geen automonteurs (IC capaciteit) zijn dan zal de auto uiteindelijk niet gerepareerd worden. Zeg even dank je wel tegen Rutte.
 • Gertjan Verriet

  3 weken geleden
  Rutte en zijn nog betere voorganger hebben de zorg kapot bezuinigd net. 7000 personen hebben het afgelopen jaar gesolliciteerd in de zorg op de acute afdelingen. Allemaal geweigerd. Omdat er geen geld voor is. Het leger kon wel ingezet worden omdat die toch al door ons belastinggeld betaald werden. Alle zorgverzekeringen die de hand op de knip houden. Schaam je. Noodhostpital aanleggen in gebouwen die toch staan te verstoffen. Kan nog wel ff doorgaan. Chapeau zorgpersoneel.
 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  De berichten die een aantal managers vanuit de medische sector dagelijks ventileren in de media zijn ver over een grens gegaan. Ze dreigen, gijzelen en manipuleren de hele samenleving....Denk dat we als bevolking inderdaad een groot probleem hebben en hoop dat de politiek snel korte metten gaat maken met deze zelf uitgeroepen spreekbuizen van medisch Nederland.. !
 • Anton van Driel

  3 weken geleden
  Het is allemaal de schuld van de mensen die niet binnen de lijntjes kleuren. Laat me toch niet lachen. Mensen zijn zo bang voor de dood geworden dat ze niet meer leven. Maar goed, neem je prikje, draag je maskertje, ontsmet de handen voor de 25e keer en blijf lekker binnen. Linksom of rechtsom gaan we toch dood en fijn zal dat nooit zijn Helga.. is t niet Corona dan is het wel kanker, hartfalen, auto ongelukken, herseninfarcten. Jammer maar helaas kun je je niet tegen al die zaken beschermen.
 1. Ernst Kuipers: Verwachting is dat daling deze zomer doorzet
  Play

  Ernst Kuipers: Verwach­ting is dat daling deze zomer doorzet

 2. Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'
  Play

  Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'

Maasland