Volledig scherm
© Bas Czerwinski/ANP

In 2018 iets meer geboortes in Maasziekenhuis

BOXMEER - In Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer zijn het afgelopen jaar 1042 baby’s geboren. Dat is inclusief de poliklinische bevallingen die onder begeleiding van de eigen verloskundige gebeuren. Dit is een stijging van 27 ten opzichte van 2017. 

Uit de cijfers die het Maasziekenhuis op Nieuwjaarsdag blijkt dat het gemiddelde aantal baby’s dat per dag wordt geboren ook dit jaar weer op drie lag. Net als vorig jaar werden er meer jongens dan meisjes geboren. Totaal waren er 24 meer jongens dan meisjes.

De laatste baby van 2018 is op oudejaarsavond geboren om precies negen minuten over tien. Alexander en Vera van Laak uit Mill zijn de gelukkige ouders van hun tweede zoontje Morris, hij is het broertje van Sacha. De eerste bevalling van 2019 was in de polikliniek met eigen verloskundige. De eerste nieuwkomer meldde zich op zes minuten over drie. Dit betreft een jongetje uit het Noord-Limburgse Venray.

Populaire namen

De populairste jongensnaam in 2018 was Vince, gevolgd door Finn en op plek drie de namen Teun, Gijs en Daan. Sophie/Sofie was de populairste naam bij de meisjes, gevolgd door Emma en Roos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland