Het is rustig op de markt in Boxmeer
Volledig scherm
PREMIUM
Het is rustig op de markt in Boxmeer © Ed van Alem

In Boxmeer zijn nog vijf marktkramen over door de coronacrisis

BOXMEER - Door de maatregelen tegen het corona-virus zien de markten in de regio er anders uit. In Gennep is de weekmarkt helemaal geschrapt. In Brabantse gemeenten zijn alleen kramen met levensmiddelen nog welkom. In Boxmeer staan er daardoor naast het gemeentehuis nog maar vijf kramen, de helft minder dan normaal.

Op de rustige weekmarkt in Boxmeer houden bezoekers zich netjes aan de corona-maatregelen. Behalve bij de viskraam. Klaas van Dunschoten van de gelijknamige vishandel uit Spakenburg tekent met zijn aan een lange stok gebonden stoepkrijt duidelijke regels op de stenen voor zijn kraam.

De simpele lijnen die hij deze middag aan het begin van de markt in Boxmeer op de stenen heeft getrokken blijken niet afdoende. De woorden ‘in’ en ‘uit’, verbonden door een duidelijke pijl, moeten ervoor zorgen dat zijn klanten zich beter houden aan de anderhalve meter afstand die nodig is vanwege de corona-crisis.

Quote

Daarom nu maar wat extra krijten. Voor de gezondheid van iedereen. En ik wil geen boete van 4000 euro

Klaas van Dunschoten, Visboer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland