In Overloon kun je dineren bij de Afrikaanse pinguïns (en daar help je ze ook een handje mee)

VIDEOOVERLOON - Een eerste amuse bij de Afrikaanse pinguïns. Een tweede tussen kangoeroes en emoes. Een aperitief bij de slinger- en doodshoofdapen van ZooParc Overloon. Een voorgerecht bij de Afrikaanse leeuwen en het hoofdgerecht in en bij de giraffenstal, voor de gelegenheid tot mini-restaurant omgetoverd. 

Volledig scherm
Deelnemers aan het Walking Dinner kregen bij de pinguïns van ZooParc Overloon een eerste amuse aangeboden. De pinguïns op hun beurt kregen ook wat lekkers, vis. © Ed van Alem

Met dit zogeheten Walking Dinner zaterdagavond haalt ZooParc Overloon met het Overloonse restaurant Boompjes van kok Jaap Volman minstens 1200 euro op voor bescherming van de bedreigde Afrikaanse pinguïns. Komende zaterdag volgt nog een niet-alledaags etentje tussen de wilde dieren. 

Het geld gaat naar SANCCOB, een Zuid-Afrikaanse organisatie die al ruim een halve eeuw pinguïns beschermt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland