Volledig scherm
Bezoekers van ZooParc Overloon kunnen al langer heel dicht bij de ringstaartmaki’s komen. © Frank Renia

In Overloon loop je vanaf zaterdag tussen de apen

OVERLOON - Lopen tussen de apen, zoals in de Apenheul in Apeldoorn. Dat kan vanaf zaterdag in het ZooParc in Overloon.

Bezoekers kunnen dan voor het eerst door ‘Madagascar’ wandelen. Ze komen oog in oog te staan met halfapen en fossa's. Fossa's, die lijken op een kat, zijn roofdieren die in Nederland nog niet te zien zijn in een dierentuin. 
Het nieuwe themagebied van zo'n 1 hectare valt binnen de grenzen van het ZooParc, maar was de afgelopen jaren niet in gebruik. 

Roodbuiklemuren

De Overloonse ringstaartmaki's verhuizen naar het nieuwe 'doorloopgebied’. Daar gaan deze maki's met enkele soortgenoten wonen: roodbuiklemuren, alaotra bamboemaki’s en kroonmaki’s. 

Maki's en fossa's komen alleen voor op Madagascar, het eiland ten oosten van Afrika. Omdat er steeds meer bossen verdwijnen op het eiland, worden vooral de fossa's met uitsterven bedreigd. Er leven nog maar 2.500 fossa's in het wild.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland