Volledig scherm
PREMIUM
Regionaal weerdeskundige Bert Vloet bij een van zijn weerstations. © Ed van Alem

'Jammer dan, geen Elfstedentocht'

OVERLOON - Het was een prachtzomer, vindt de Overloonse weerman Bert Vloet die het weer al tientallen jaren scherp in de gaten houdt. Hij kon weer een paar records bijschrijven

Voor de schaatsliefhebbers onder ons: jammer dan, geen Elfstedentocht de komende winter. Volgens Bert Vloet dan. Aan tegel- en weerspreuken doet hij niet. Dus wat hem betreft geen teksten als 'een warme zomer, een strenge winter'. Als je simpelweg naar de feiten kijkt en logisch redeneert, zegt Vloet, komt de tocht der tochten er niet. 

Feit is dat de zomer warm was, erg warm. Het gevolg: het water is ook warmer. ,,Dat heeft straks veel meer tijd nodig om koud te worden. De zomer van 1996, die was zeer droog en koud. In de winter die volgde werd het ook koud. Toen kon in januari de Elfstedentocht wél gehouden worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland