Volledig scherm
PREMIUM
Regionaal weerdeskundige Bert Vloet bij een van zijn weerstations. © Ed van Alem

'Jammer dan, geen Elfstedentocht'

OVERLOON - Het was een prachtzomer, vindt de Overloonse weerman Bert Vloet die het weer al tientallen jaren scherp in de gaten houdt. Hij kon weer een paar records bijschrijven

Voor de schaatsliefhebbers onder ons: jammer dan, geen Elfstedentocht de komende winter. Volgens Bert Vloet dan. Aan tegel- en weerspreuken doet hij niet. Dus wat hem betreft geen teksten als 'een warme zomer, een strenge winter'. Als je simpelweg naar de feiten kijkt en logisch redeneert, zegt Vloet, komt de tocht der tochten er niet. 

Feit is dat de zomer warm was, erg warm. Het gevolg: het water is ook warmer. ,,Dat heeft straks veel meer tijd nodig om koud te worden. De zomer van 1996, die was zeer droog en koud. In de winter die volgde werd het ook koud. Toen kon in januari de Elfstedentocht wél gehouden worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland