Jan en Els de Vaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Els de Vaan. © Ed van Alem

Jan werd voor gek verklaard, maar het is toch gelukt: dit huis uit 1974 is energieneutraal

BEUGEN - Wat Jan en Els de Vaan uit Beugen wilden, was ‘onmogelijk’. Toch is het gelukt: hun jaren-zeventig-huis is van het aardgas af.

11 reacties

 • Ludo

  3 maanden geleden
  Hij had beter zijn tuin voor het huis bij kunnen houden!
 • Jaap

  3 maanden geleden
  Kan iemand mij uitleggen waarom we een huis dat als de zon niet schijnt energie vraagt van het energienet, energie neutraal noemen?Oftewel waarom noemen we een huis dat energie afneemt van een leverancier energie neutraal? 
 • JWS

  3 maanden geleden
  De Duitsers moeten de stap van kolen maar aardgas nog maken. Die hebben wij 50 jaar geleden al gemaakt. Er is geen enkele reden om die voorsprong te verspillen uit angst om te vernieuwen....
 • Joris

  3 maanden geleden
  Wat mij betreft komen die nieuwe opties (warmtepomp, warmtenet) op dit moment het best tot zijn recht in nieuwe woningen en is het ook een goed idee om er mee te experimenteren. Oudere bestaande woningen (met name de slechtst geïsoleerde) moeten voornamelijk eerst goed geïsoleerd worden en CV ketels met een laag rendement vervangen door eentje met een hoog rendement. Ondertussen is het natuurlijk goed om te blijven experimenteren met nieuwe oplossingen om op de lange termijn verantwoord van het gas af te stappen. Gisteren had Zondag Met Lubach hier een goed item over.
 • Jemoeder

  3 maanden geleden
  Stuk weide met panelen erbij en de klus is geklaard.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Maasland