Jonge regionale singer-songwriters op Op De Tôffel

videoVIERLINGSBEEK - Twee jeugdige singer-songwriters uit de regio treden zaterdag aan Op De Tôffel. Anna Baartmans en Janet Renders spelen tijdens het gratis muziekfestival in Vierlingsbeek in het Koningskerkje. Het zijn de jonge vrouwen die de laatste twee edities van de Songwedstrijd van De Weijer hebben gewonnen, en daarmee een optreden op het festival. 

Anna Baartmans alias Balou kon verleden jaar vanwege een wereldreis niet haar prijs niet verzilveren. De Boxmeerse maakt nu haar opwachting in het door haar vader B.J. Baartmans gepresenteerde intieme onderdeel van het muziekfestival in het centrum van Vierlingsbeek. 

Inspiratie

Dochter Baartmans is beïnvloed door Wilco en Courtney Barnett. Anouk en Ilse DeLange zijn de inspiratiebronnen voor Janet Renders. De Ottersumse singer-songwriter won dit jaar de Songwedstrijd.

,,Het is een goede zaak dat we op deze manier de jeugd uit deze streek de kans geven om op te treden. Ook jong is het Americana-duo Sam & Julia. Hun nieuwe plaat is het eerste album dat op het label van Tim Knol is uitgekomen. Singer-songwriters zijn vaak wat oudere mannen, wij hebben drie jonge zangeressen”, zegt Giovanni van Loon (54). Hij is een van de programmeurs van het gratis festival dat vandaag zijn 26e editie beleeft.

Rock & roller gaat akoestisch

,,Bijzonder aan het programma in het kerkje is ook dat Peter van Elderen optreedt. Hij was zanger en gitarist van hardrockband Peter Pan Speedrock. Peter is een rock & roller in hart en nieren die met zangeres Eva Mara bij ons een heel ander repertoire met akoestische liedjes komt spelen.”

Het concertaanbod van het Koningskerkje is onderdeel van een pluriform muziekfestival. Tijdens Op De Tôffel staan op het Vrijthof twee podia. Er treden in totaal  22 acts op. Het festival begint om 14.30 uur.

Volledig scherm
Janet Renders © eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland