Medisch pedagogisch zorgverlener Berry Geurts met konijn Jopie (de zevende).
Volledig scherm
PREMIUM
Medisch pedagogisch zorgverlener Berry Geurts met konijn Jopie (de zevende). © Ed van Alem

‘Jopie is de beste therapeut van Maasziekenhuis Pantein. In ieder geval de leukste’

Ons ziekenhuisHet is een van de kleinste ziekenhuizen en werd gered van de ondergang: Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Hoe overleef je als bescheiden streekziekenhuis? Hoe belangrijk is de samenwerking met Radboudumc en Maartenskliniek? Wat beweegt de mensen die er werken? Deel 6: konijn Jopie.

Jopie is een konijn. Hij struint rond op de kinderafdeling van het Maasziekenhuis en de Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer. Hij zorgt voor een lach op het gezicht van de kinderen, stelt ze gerust voor een operatie.

Quote

Zijn voorganger viel letterlijk van ouderdom om. Desondanks is Jopie een blijvertje

Jopie is al 43 jaar therapeut in het Maasziekenhuis. ,,De beste die we hebben'', zegt Berry Geurts. Zij is als medisch pedagogisch zorgverlener net zo lang aan het ziekenhuis verbonden als het konijn waar kinderen verzot op zijn. ,,Hij is in ieder geval de leukste.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland