De 'oude' Anton Kristen voor een productielijn van theelichtjes, die nu nog met miljoenen per dag bij Bolsius in Boxmeer van de band lopen. Zoon en algemeen directeur Vincent Kristen heeft nu besloten de locatie in Boxmeer in 2021 te sluiten en de productielijnen over te hevelen naar Polen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'oude' Anton Kristen voor een productielijn van theelichtjes, die nu nog met miljoenen per dag bij Bolsius in Boxmeer van de band lopen. Zoon en algemeen directeur Vincent Kristen heeft nu besloten de locatie in Boxmeer in 2021 te sluiten en de productielijnen over te hevelen naar Polen. © Ed van Alem

Kaarsenmaker Bolsius sluit locatie Boxmeer: 108 medewerkers op straat

BOXMEER - Bolsius sluit haar kaarsenfabriek in Boxmeer. Alle 108 medewerkers worden ontslagen. De volledige productiecapaciteit verhuist in 2021 gefaseerd naar de vestiging van Bolsius in Polen.

8 reacties

 • John Hermens

  6 maanden geleden
  Uh die maken we ook gewoon in Boxmeer hoor
 • Janzondernaam

  6 maanden geleden
  Onzin gewoon kwestie van overleven, te hoge kosten hier in NL in combinatie met klanten die verschil in kwaliteit niet herkennen zijn een gegarandeerd faillissement in de (nabije) toekomst.
 • Theo zelf

  6 maanden geleden
  Dit heeft uiteraard niets, maar dan ook echt helemaal niets,met de EU te maken. Als de concurrentie veel goedkoper kan leveren en jouw omzet in elkaar dondert, zul je wel een goedkopere productielocatie moeten vinden.
 • Theo zelf

  6 maanden geleden
  Die kaarsen van de Action en Hema zijn uiteraard veel goedkoper omdat die ook in Oost Europa worden gemaakt. Waarom zou Bolsius dat dan niet mogen? 
 • Willem

  6 maanden geleden
  Heeft niets met de E.U. te maken maar alles met winstmarges en goedkope arbeidskrachten. Een slecht voorbeeld van de `licht maker`.
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Maasland