Karlijn geeft ‘contactloos’ concert voor eenzame ouderen: ‘Zo draag ik op mijn manier toch wat bij’

videoBOXMEER - Bij zorgcentrum Pantein in Boxmeer is dinsdagmiddag een ‘contactloos’ concert gegeven voor eenzame ouderen. In verpleeghuizen en zorgcentra mogen zij over het algemeen geen bezoek meer ontvangen in verband met de kans op besmetting met het coronavirus. 

Op het gras van de binnentuin van Madeleine, een gebouw van Pantein waar vooral ouderen verblijven die revalideren van een ongeluk of operatie, wordt een Perzisch tapijt neergelegd. Op het bankje erachter staat een schemerlamp. Daarnaast drie vaasjes met ieder een bloem en een flink boeket in een grote sierlijke pot. Tussen de boompjes die net in bloei staan hangen vlaggetjes.

Verschillende kamers en de gemeenschappelijke ruimte van Madeleine kijken uit op de versierde binnentuin. Achter de ramen verschijnen ouderen, en ze komen steeds dichter bij het glas zitten. Op het tapijt is namelijk ook een microfoon en een grote speaker klaargezet voor zangeres Karlijn Nijkamp (26) uit Nijmegen. 

Quote

Veel vrienden en bekenden werken in de zorg, maar ik wil ook graag iets bijdragen

Karlijn Nijkamp, Zangeres
Karlijn Nijkamp zingt voor ouderen die achter de ramen zitten van zorgcentrum Pantein in Boxmeer.
Volledig scherm
Karlijn Nijkamp zingt voor ouderen die achter de ramen zitten van zorgcentrum Pantein in Boxmeer. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland