Kwekerij de Maasdijk gaat de planten die ze normaliter verkopen nu planten bij de zorgcentra in de omgeving.
Volledig scherm
Kwekerij de Maasdijk gaat de planten die ze normaliter verkopen nu planten bij de zorgcentra in de omgeving. © Ed van Alem

Karren vol bloemen en plantjes uit Beugen voor verzorgingshuizen

BEUGEN - De keuze was voor Willy Jochijms niet zo moeilijk. De bloemen bij het afval of ze netjes bij verzorgingshuizen in het Land van Cuijk in de perkjes zetten. Het werden de perkjes. Met hulp van mensen van sociale werkvoorziening IBN.

Jochijms heeft zijn plantjes in de kas in Beugen staan. Van zijn kwekerij Maasdijk gaan de bloemen normaal gesproken vooral naar Duitsland. ,,Maar de handel ligt helemaal stil’’, zegt Jochijms. ,,Ik heb nog contact gehad met de veiling, maar daar kreeg ik ook te horen dat daar de meeste bloemen en planten op de afvalberg belanden.”

Onze klanten

,,We hebben allemaal met deze malaise te maken. Neem die mensen in de verzorgingshuizen. Niemand mag er nog op bezoek. Dan is het toch veel fijner om ze op deze manier nog een fleurig uitzicht te geven en mensen een plezier te doen. Mensen die daar wonen, waren in het verleden tenslotte onze klanten.”

De verkoop aan particulieren begint, zo leert de ervaring van Jochijms, pas half of eind april. Maar ook daar heeft hij niet veel vertrouwen in. ,,Iedereen is bang om de deur nog uit te gaan. Ook de verkoop via internet is helemaal stilgevallen.”

‘Lichtpuntjes’

Gisterochtend begonnen de mensen van IBN met het op de wagens laden van de bakken met plantjes om ze vervolgens naar de verschillende verzorgingshuizen te brengen. ,,En wie weet komt daar het Maasziekenhuis ook nog bij.”

‘Weer een prachtig initiatief in deze zo moeilijke tijd en vooral voor de mensen in de verzorgingstehuizen! Lichtpuntjes!’, twitterde wethouder Willy Hendriks gistermiddag al.

Maasland