Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Keren van auto bij oprit A73 nabij Vierlingsbeek pakt slecht uit

DEN BOSCH/ OVERLOON - Een 26-jarige man uit Overloon veroorzaakte op 15 december 2017 een zwaar ongeval op de Overloonseweg bij Vierlingsbeek, door op deze 80 km weg zijn Mitsubishi te keren. Dat stelde het Openbaar Ministerie in Den Bosch. De verdachte hield vol dat niet hij, maar de bestuurder van de BMW die zijn wagen ramde, schuldig was aan de botsing.  

De verdachte was die avond op weg naar een afscheidsfeest van een paar vrienden. Hij reed in zijn auto over de Overloonseweg bij Vierlingsbeek. Een vriend zat naast hem op de bijrijdersstoel, een vriendin op de achterbank. Iemand belde haar: was het misschien mogelijk dat de Overloonse automobilist nog iemand op kon halen? De verdachte wilde dat wel doen.

,,Ik zocht naar de eerste mogelijke plek om te draaien”, vertelde de verdachte. Hij koos daarvoor de oprit naar de A73. ,,Ik zette mijn knipperlicht aan en draaide de auto stapvoets om.” De man keek nog over zijn schouder, dat wist hij zeker. ,,Er kwam op dat moment niets aan.” 

Zwaar gewond

Halverwege de draai ramde een BMW, die hij niet had zien aankomen, zijn auto. De vrouw die achterin zijn auto zat, raakte zwaar gewond. Zelf kon hij door de botsing ook maandenlang niet werken.

De verdachte was er glashelder over. Hem viel niets te verwijten. De BMW-bestuurder: die was volgens hem verantwoordelijk. Er waren volgens de Overloonse man meerdere getuigen die deze auto ‘met een rotvaart’ over het viaduct zagen scheuren.

Het Openbaar Ministerie wist hij niet te overtuigen. Dat geloofde dat hij de oprit van de A73 zelf was opgereden om zijn keermanoeuvre te maken. De officier van justitie vond dat de verdachte ‘aanmerkelijk onvoorzichtig had gereden’. Het OM eiste een boete van 800 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.

Uitspraak over veertien dagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland