Volledig scherm
Bij Madeleine in Boxmeer starten ze met kickbokstrainingen. © Madeleine

Kickboksen? Ook ouderen laten vuisten spreken

BOXMEER - Een man in een rolstoel met bokshandschoenen aan. Tegenover zich een jonge vrouw die met haar vuisten klaar staat. Dat is een beeld van een nieuwe kickboks- en bootcamptraining voor ouderen. Zorgcentrum Madeleine in Boxmeer biedt dit aan bewoners aan die er kort verblijven, bijvoorbeeld voor revalidatie na een herseninfarct. Ook ouderen die in de buurt wonen, kunnen meedoen.

Jeanette Langen van Madeleine is enthousiast over het experiment dat deze maand van start gaat. ,,De combinatie van jong en oud doet het altijd goed." Oud, dat zijn de bewoners die best nog in beweging willen blijven, al wil het lijf niet altijd meer. Jong, dat zijn roc-studenten die onder begeleiding voor hun (sport)opleiding ervaring willen opdoen in de praktijk. 

Bokshandschoenen

Dat is niet eenmalig, de trainingen zijn wekelijks. ,,Het gaat er niet om dat iedereen heel goed kan bewegen. Al kan iemand alleen de bokshandschoenen aandoen en de armen strekken, dan nog ontwikkel je kracht." Maar wie een beetje mee kan, leert verschillende bokstechnieken en werkt aan zijn of haar conditie. ,,Zo zijn we altijd op zoek naar leuke, nieuwe, innovatieve activiteiten."

Een training, altijd samen met een 'sportmaatje', duurt drie kwartier.  Er kunnen maximaal twaalf mensen meedoen.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland