Volledig scherm
© Ed van Alem

Kinderen gewaarschuwd voor ‘woning’ processierups in speeltuin Overloon

OVERLOON - Eikenprocessierupsen zitten momenteel overal in de regio, zo ook in de speeltuin in Overloon en een speelbosje in Cuijk. Contact met de haartjes van de processierups kan klachten veroorzaken als jeuk, bultjes en branderige ogen.

In Cuijk waarschuwde basisschool ’t Startblok vorige week al via een brief aan alle ouders om alert te zijn. De school ligt naast het speelbosje aan het Marius’ filosofenpad. In de bomen in dit bij wandelaars en kinderen populaire bosje wemelt het van de rupsen.

In Overloon zijn briefjes opgehangen met de mededeling ‘Ik woon in deze boom’. ,,Met daarbij de waarschuwing om niet in de buurt van die bomen te spelen’’, zegt Renuka van Gaal van de stichting die de speeltuin beheert. ,,We hebben tot 5 meter hoog de nesten weggebrand. Ze nog hoger verwijderen kost veel geld. Dat steken we liever in een rolstoelcarrousel in de speeltuin.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland