Volledig scherm
Kinderen bewegen meer en eten gezonder, zegt de GGD. © Beeld Werkt

Kinderen Land van Cuijk leven gezonder

BOXMEER - Kinderen tot 11 jaar uit het Land van Cuijk leven gezonder in vergelijking met negen jaar geleden. Ze bewegen meer en eten gezonder. Hun ouders zijn zich ook bewuster van hun invloed op het leven van de kinderen. Als die al roken, doen ze dat minder vaak in huis of in het bijzijn van kinderen.

Een en ander blijkt uit een onderzoek dat de GGD Hart voor Brabant vorig jaar uitvoerde en dat werd vergeleken met een eerder onderzoek naar de leefstijl en gezondheid van kinderen. Dat werd in 2008 gehouden.   

Meer sport

De GGD ondervroeg in haar werkgebied, waar deze regio onder valt, 13.000 ouders. Wat blijkt? Ze sporen hun kinderen vaker aan om aan sport te doen. Van alle kinderen sport  42 procent minstens twee uur per week. In 2008 was dat nog 34 procent. 30 procent sport zelfs meer dan drie uur in de week, een stijging van 10 procent vergeleken met negen jaar geleden. 

Ook wat eten en drinken betreft gaat het volgens de GGD de goede kant op. Kinderen drinken vaker water (of thee zonder suiker) en minder vaak frisdranken waar suiker in zit. Ook krijgen ze minder vaak zoete of hartige tussendoortjes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland