Volledig scherm
Het dorpshuis heeft het verleden niet losgelaten. © Eigen foto

'Knillus' in Vortum wordt weer even kerk

VORTUM-MULLEM - Het was een kerk, werd een dorpshuis en nu wordt zondag 16 september in de voormalige kerk van Vortum-Mullem voor het eerst na de verbouwing weer een eucharistieviering gehouden. 

Het parochiebestuur is met stichting Knillus (de naam is afgeleid van Sint Cornelius, naamgever van de kerk) overeengekomen dat  het dorpshuis gehuurd kan worden voor onder andere erediensten, afscheidsvieringen en communievieringen. 

Eind juli vorig jaar werd de kerk door de stichting die het gebouw nu runt aangekocht. Vrijwilligers staken de handen uit de mouwen. Opgeteld zitten er in de verbouwing en bijkomende zaken achtduizend uren aan vrijwilligersuren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Proeflokaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieksprijs

    Proeflo­kaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieks­prijs

    VENRAY - Proeflokaal Goesting aan het Henseniusplein in Venray heeft de hoofdprijs binnengesleept in de Café Top 100 Publieksprijs 2018. Vooral via Facebook trok het café veel stemmen binnen. Daar liet het Venrayse bedrijf foto's, filmpjes, berichten en oproepen passeren om de grote klantenkring te laten stemmen. Die niet aflatende inspanning gecombineerd met de waardering van de klanten voor het proeflokaal zorgden ervoor dat dat lukte.

Maasland