Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Groenewegen poseert met een fan, vorig jaar tijdens Daags na de Tour in Boxmeer. © ANP

Koers kijken én feesten: 5 redenen om naar het criterium van Boxmeer te gaan

BOXMEER - De Nederlandse toppers uit de Tour de France komen vandaag naar Boxmeer. Vijf redenen om af te reizen naar wielercriterium Daags na de Tour.

Volledig scherm
Tom Dumoulin (links) luistert naar het volkslied voor winnaar Geraint Thomas. Rechts Chris Froome. © ANP

Een vroege ontsnapping, met daarna een afwachtend peloton en uiteindelijk toch een eindsprint? Of een bergetappe waarin de favorieten elkaar tot in de laatste kilometer blijven aankijken? Inderdaad: saai. En in de Tour de France verloopt de etappe regelmatig zo.

In Boxmeer gaat het er anders aan toe. Volgens goede traditie is het criterium op de dag na de Tour de France van begin tot einde spannend. Ongetwijfeld zullen verschillende avonturiers het al vroeg in de wedstrijd proberen. De kans dat ze tot het einde vooraan rijden, is klein. Ontsnappingen duren maar kort, vaak zijn er in de laatste tien ronden nog veel positiewisselingen en zijn het de toppers die zich dan mengen in de strijd. Spektakel gegarandeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Proeflokaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieksprijs

    Proeflo­kaal Goesting in Venray wint Café Top 100 Publieks­prijs

    VENRAY - Proeflokaal Goesting aan het Henseniusplein in Venray heeft de hoofdprijs binnengesleept in de Café Top 100 Publieksprijs 2018. Vooral via Facebook trok het café veel stemmen binnen. Daar liet het Venrayse bedrijf foto's, filmpjes, berichten en oproepen passeren om de grote klantenkring te laten stemmen. Die niet aflatende inspanning gecombineerd met de waardering van de klanten voor het proeflokaal zorgden ervoor dat dat lukte.

Maasland