Volledig scherm
Foto ter illustratie. © gratis

Kruidenthee moet toerist naar Land van Cuijk lokken

BOXMEER - Met de ‘Maasheggen-kruidenthee’ wil het Regionaal Bureau voor Toerisme toeristen naar het Land van Cuijk zien te krijgen. Het wapen wordt in september ingezet tijdens de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met een eigen stand richt het Land van Cuijk zich dan op de 45/50-plussers, dé leeftijdscategorie die zich in deze regio moet kunnen vermaken. Dan kun je folders meegeven, maar in de praktijk blijkt volgens het toeristenbureau dat die thuis al snel op de stapel met oud papier belanden.

Korte teksten en foto's, gepresenteerd vanuit een stand, moeten duidelijk maken waarom de toerist naar deze streek moet komen.  De vrijwilligers die de stand bemannen, delen onder het motto ‘Kom eens proeven van het Land van Cuijk’ de thee uit. Die thee is niet nieuw, maar eerder ontwikkeld door Janneke Bergholtz van lunchroom De Meerstoel in Sambeek.

Momenten van aandacht

In plaats van de potentiële gast pamfletten in de handen te drukken, knopen de vrijwilligers een gesprek aan. Die twee ‘momenten van aandacht’ - het gesprek en thuis de thee - moeten voldoende zijn om de toeristen te inspireren naar het Land van Cuijk te komen.

Op de beurs in Utrecht (van 17 tot en met 21 september) worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland