Volledig scherm
Agenten in opleiding controleren aanhangwagens in Oeffelt. © Ed van Alem

Leren bonnen schrijven in Oeffelt

OEFFELT  - In het kader van hun opleiding hebben leerlingagenten woensdagmiddag les gehad in Oeffelt. Vooral auto's met een aanhanger werden van de weggehaald en voor het oude gemeentehuis aan een controle onderworpen.

Zes politieagenten in opleiding werden daarbij in de gaten gehouden door collega's die de kneepjes van het vak al kennen. Behalve auto's met een aanhanger werden er, wanneer dat nodig leek, ook andere auto's staande gehouden. Waar nodig werden bonnen geschreven, want ook dat moeten de mannen en vrouwen van de politie leren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdronken na bommen van de ‘Dam Busters’
    PREMIUM
    Sprekend Verleden

    Verdronken na bommen van de ‘Dam Busters’

    Aflevering 63 - Twee brieven in een dossier uit het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Over een dramatisch ongeval. De eerste, van 6 juli 1943, valt op door het bijzondere briefhoofd. Het is briefpapier van de voormalige gemeente Beugen en Rijkevoort, die in 1942 bij Boxmeer werd gevoegd. Papier was schaars in de oorlog en dus werd het hergebruikt. Een streep door de oude gemeentenaam en de nieuwe erboven gedrukt. Simpel, maar doeltreffend.

Maasland