De ontwikkelafdeling van Contecto.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontwikkelafdeling van Contecto. © Ed van Alem

Licht in woestijn dankzij lantaarnpaal uit Beugen

BEUGEN - Pioniers in techniek. Bij het Beugense bedrijf Contecto begint alles met een idee. De brainstorm leidt vaak tot mooie resultaten.

,,De een buigt zich over een idee, de ander maakt een printplaatje, weer een ander zet dit printplaatje in elkaar. Iedereen is hier belangrijk.’’
Volledig scherm
,,De een buigt zich over een idee, de ander maakt een printplaatje, weer een ander zet dit printplaatje in elkaar. Iedereen is hier belangrijk.’’ © Ed van Alem

D&D Mechatronics BV, opgericht in 2002 in Wanroij, werkt op bedrijvenpark Sterckwijck in Beugen op de scheidslijn van elektronica en mechanica, en vooral in de combinatie ervan. Sinds dit jaar is er een nieuwe bedrijfsnaam: Contecto.

Directeur en oprichter Piet van Duijnhoven: ,,Na mijn opleiding als elektronicus heb ik vijftien jaar voor een werkgever gewerkt. Het was een snoepwinkel voor mij als techneut. Ik zag en leerde alle facetten van het vak. Het eerste jaar ging ik op pad naar boeren om regelapparatuur aan te leggen in varkensstallen, daarna zat ik een tijdje op de reparatieafdeling, om vervolgens modellen en besturingssytemen te ontwikkelen. Ik had een mooie leerschool”. 

Met zijn vrouw Irma vormt hij de directie. Hij is de technische man, zij is verantwoordelijk voor het administratieve werk en de personeelszaken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland