De inzegening van het Maasheggengebied door UNESCO vanmiddag.
Volledig scherm
PREMIUM
De inzegening van het Maasheggengebied door UNESCO vanmiddag. © Ed van Alem

Maasheggengebied maakt zich klaar voor volgende duizend jaar

foto'sOEFFELT - ,,Het Maasheggengebied tussen Vierlingsbeek en Cuijk is een parel om te koesteren. Daar helpt de UNESCO-status bij.’’ Dat zei UNESCO Nederland-directeur Andrée van Es deze donderdagmiddag terwijl ze uitkeek over het Maasheggen gebied en de regen met bakken naar beneden kwam. 

Van Es kon ondanks de barre weersomstandigheden niet anders dan glimlachen bij het betreden van het gebied dat sinds zomer 2018 in Nederland het enige mens- en biosfeergebied is.

Op het moment dat een indrukwekkende regenboog verscheen, onderbrak Van Es het gesprek even om een foto te maken met haar telefooncamera. ,,Ik ben hier niet eerder geweest, maar mijn mensen natuurlijk wel. Om te kijken en overleggen. Het mooie is dat de vrijwilligers die de Maasheggen bijhouden, het vaak de gewoonste zaak van de wereld vinden. Door de nieuwe status realiseren zij zich extra hoe speciaal het Maasheggengebied is.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland