Volledig scherm
De heggen, kenmerkend voor het Maasheggenlandschap, waar gewerkt en gerecreëerd wordt. © Theo Peeters

Maasheggengebied nu echt bij mooiste natuurgebieden ter wereld

BOXMEER - De kogel is door de kerk. Het Maasheggengebied is aangewezen als bijzonder natuurgebied en staat vanaf vandaag  op de Unesco Biosphere-lijst. 

In Nederland staat verder alleen de Waddenzee op die lijst van unieke cultuurlandschappen.

'Heggenlandschap bijzonder'

In oktober vorig jaar werd de aanvraag bij de Unesco, de organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, door de gemeenten Cuijk en Boxmeer en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ingediend.

Een jury boog zich vandaag op het Indonesische Sumatra over de inzendingen en oordeelde dat het heggenlandschap bijzonder is. Ook natuurgebieden in onder andere Iran, Indonesië en India hebben erkenning gekregen. 

Volledig scherm
2717, WEB, infographic, Marcel, Kusterm Maasheggen © M Kuster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
  2. Celstraf voor minderjarige asielzoeker die jongen neerstak in azc Grave

    Celstraf voor minderjari­ge asielzoe­ker die jongen neerstak in azc Grave

    DEN BOSCH/ GRAVE - Een 17-jarige vluchteling uit Eritrea stak op 10 juni 2018 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Velp bij Grave meermalen met een mes in de buik, diens zij en in het been. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de jongen voor een poging tot doodslag tot 12 maanden ‘jeugddetentie’, waarvan de helft voorwaardelijk. De Eritrese man komt ook onder toezicht van de jeugdreclassering te staan.

Maasland