Volledig scherm
De heggen, kenmerkend voor het Maasheggenlandschap, waar gewerkt en gerecreëerd wordt. © Theo Peeters

Maasheggengebied nu echt bij mooiste natuurgebieden ter wereld

BOXMEER - De kogel is door de kerk. Het Maasheggengebied is aangewezen als bijzonder natuurgebied en staat vanaf vandaag  op de Unesco Biosphere-lijst. 

In Nederland staat verder alleen de Waddenzee op die lijst van unieke cultuurlandschappen.

'Heggenlandschap bijzonder'

In oktober vorig jaar werd de aanvraag bij de Unesco, de organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, door de gemeenten Cuijk en Boxmeer en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ingediend.

Een jury boog zich vandaag op het Indonesische Sumatra over de inzendingen en oordeelde dat het heggenlandschap bijzonder is. Ook natuurgebieden in onder andere Iran, Indonesië en India hebben erkenning gekregen. 

Volledig scherm
2717, WEB, infographic, Marcel, Kusterm Maasheggen © M Kuster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland