Een trein van Arriva op station Molenhoek, onderdeel van de Maaslijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein van Arriva op station Molenhoek, onderdeel van de Maaslijn. © Theo Peeters

Maaslijn opnieuw duurder: 79 miljoen extra nodig

BOXMEER/NIJMEGEN - De verbetering van de Maaslijn - de spoorlijn tussen Nijmegen, Venlo en Roermond - wordt opnieuw fors duurder dan geraamd. Er is 79 miljoen euro extra nodig. Dat heeft Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, aan de Tweede Kamer laten weten.

7 reacties

 • G KEGELS

  1 maand geleden
  Omdat de provincie Gelderland dwars ligt over de financiën duurt het langer en langer en dan gaan de kosten stijgen. Waardoor is dan weer altijd een raadsel.
 • Thea Verstelten

  1 maand geleden
  Zoals het met de meeste overheidsprojecten gaat, is er ook dit keer weer een grote overschrijding van het berekende budget. En wie het mag betalen is niet zo moeilijk; de belastingbetaler. Als alle miskleunen door de overheid ons bespaart konden blijven zouden we véél, heel veel minder belasting hoeven te betalen. Maar ja het is gemakkelijk om ander mans geld uit te geven zonder hiervoor verantwoordelijkheid af hoeven te dragen.
 • Guus Leussink

  1 maand geleden
  Maak een alternatief plan: stop of wijzig de elektrificatie plannen: met de inzet van de Arriva Wink als hybride trein is electrificatie helemaal niet nodig.
 • A. Vissers

  1 maand geleden
  Zoiets was toch ook met die Betuweroute lijn aan de hand,een paar miljard duurder uit,zijn wel allemaal rekenwonders,man man wat een knoeiers
 • Anita Burgers

  1 maand geleden
  Over 79 miljoen doet mevrouw moeilijk. Maar de zuidas in Amsterdam mag wel 1,9 miljard euro duurder worden. Je ziet maar weer eens naar welke kant van het land het geld gaat. In in het oosten blijft men alles maar slikken, sla eens harder met die vuist op tafel.
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Maasland