Vanuit een stiltecabine houdt een specialist van het Maasziekenhuis digitaal spreekuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit een stiltecabine houdt een specialist van het Maasziekenhuis digitaal spreekuur. © Ed van Alem

Maasziekenhuis begint met digitaal spreekuur: thuis in Haps, Oploo of waar dan ook op controle bij je dokter

BOXMEER - De ziekenhuisarts die vanuit een stiltecabine in het ziekenhuis virtueel bij je thuis komt voor een spreekuur. Op het ene beeldscherm ziet hij jou thuis in Oploo, Haps of waar dan ook achter je bureau zitten of in je luie stoel. Op het andere beeldscherm heeft de specialist je patiëntendossier bij de hand. Jij als patiënt ziet op jouw beurt je dokter 'gewoon’ in het ziekenhuis zitten. 

1 reactie

 • Pam

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk is dit een uitvloeisel van het Covid virus wát al zoveel heeft veranderd/stuk gemaakt. Nu komt dit er ook bij, maar het blijft vrijwillig om daar aan mee te doen lees ik, helaas geloof ik dat niet en wordt het waar mogelijk een standaardprocedure. Heel jammer dat hier ook al weer het directe contact met je behandelend arts verdwijnt.......wetende dat veel cliënten daar wel degelijk behoefte aan hebben, dit wordt nu terdege onderschat..............Mijn inziens een slechte ontwikkeling waar ik de meerwaarde niet van in zie, of het moet met bezuinigen te maken hebben..
 1. Boeren kunnen hun verhaal kwijt bij mensen als Leo

  Boeren kunnen hun verhaal kwijt bij mensen als Leo

  RIJKEVOORT-DE WALSERT - Boerenleven is een woord dat misschien romantische associaties oproept, maar eenvoudig en zorgeloos is het leven van een boer bepaald niet altijd. Boeren die voor ingrijpende keuzes staan, hebben soms behoefte aan een gesprek met iemand die eens een keer géén belang heeft. Iemand als Leo Blom, bijvoorbeeld. Hij is vrijwilliger voor Zorg om Boer en Tuinder, een organisatie die genomineerd is voor Appeltjes van Oranje.
 2. Doodzieke Anne uit Boxmeer werd 14 uur lang geopereerd, maar ze is terug: ‘Voel me weer jong’
  PREMIUM
  2

  Doodzieke Anne uit Boxmeer werd 14 uur lang geopereerd, maar ze is terug: ‘Voel me weer jong’

  BOXMEER - Ze kan weer geluid verdragen, van de tv bijvoorbeeld. En daglicht. De gordijnen en rolluiken in Boxmeer hoeven niet langer de klok rond potdicht. Ze kan weer ‘gewoon’ eten zonder dat alles eruit komt. Ze kan ook weer zitten, in plaats van alleen plat moeten liggen. ,,Ik voelde me een kluizenaar, nu leef ik weer. Ik voel me weer jong, haha’’, zegt Anne van Dijk. Dat terwijl ze een jaar geleden nog dacht aan euthanasie.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Maasland