Volledig scherm
PREMIUM
Pauline Terwijn. © Ed van Alem

‘Maasziekenhuis Beugen gaat een gezonde toekomst tegemoet’

BEUGEN - Over vijf jaar is het  Maasziekenhuis in Beugen een ziekenhuis dat zonder financiële steun van de overheid op eigen benen kan staan. Een ziekenhuis dat meer patiënten telt dan nu en met moderne hulpmiddelen steeds beter in staat is om bij de patiënt thuis een diagnose te stellen. 

,,We hebben meer contact op afstand, dat is een logische ontwikkeling”, zegt Pauline Terwijn, voorzitter van de raad van bestuur van Maasziekenhuis Pantein.

Bij het Maasziekenhuis zijn ze niet geschrokken van de onvoldoende (een 5) die het onlangs kreeg van BDO Accountants voor het gevoerde financieel beleid in 2018. Een jaar eerder kreeg het ziekenhuis nog een 4. Een faillissement is niet aan de orde, weet Pauline Terwijn, voorzitter van de raad van bestuur van Maasziekenhuis Pantein. 

Het streekziekenhuis mag zich in de handen knijpen dat minister Bruno Bruins van Volksgezondheid dit jaar besloot tot 2022 jaarlijks 2,5 miljoen euro bij te leggen. Dankzij zorgverzekeraars en de Rabobank kreeg het Maasziekenhuis wat meer financiële armslag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland