Volledig scherm
Het station in Boxmeer tijdens een recente staking. © Ed van Alem

Machinisten Arriva: Reiziger Maaslijn staat in z'n hemd

Treinreizigers op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen worden door Arriva slecht behandeld. Dat schrijven de machinisten van die lijn in een brandbrief aan de directie van het bedrijf.

Volgens de machinisten zijn treinen vaak veel te vol doordat er slecht wordt ingespeeld op drukte. Passagiers moeten soms zelfs op het perron achterblijven. 

De vele treinen die uitvallen door storingen en zelfs een gebrek aan diesel zijn de machinisten ook een doorn in het oog.

Oppoetsen

Vakbond FNV zegt de brief snel met de directie van Arriva te willen bespreken. Volgens vakbondsbestuurder Marlies Peeters zijn de problemen al sinds de start van Arriva hetzelfde, en poetst het bedrijf de slechte prestaties op voordat de cijfers aan de provincie worden geleverd.

Arriva laat weten dat er naar aanleiding van de brief maatregelen worden getroffen die ook met de machinisten zijn besproken. Wat die maatregelen zijn, wil het bedrijf nog niet zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland