De pony's in betere tijden: Van linksboven met de klok mee: Isa (11 jaar), Buddy (16 maanden) en Dana (16 jaar).
Volledig scherm
PREMIUM
De pony's in betere tijden: Van linksboven met de klok mee: Isa (11 jaar), Buddy (16 maanden) en Dana (16 jaar). © Eigen foto

Manege in rouw na dramatische dood geliefde pony’s: ‘Kudde schrok en sloeg op hol’

OEFFELT - Een nachtmerrie die werkelijkheid werd. Die gewaarwording had Sanne van Kempen letterlijk toen ze woensdagochtend in alle vroegte de laatste berichten las op haar telefoon. ,,Er stond dat drie pony's waren aangereden op de Hapseweg en dodelijk verwond waren. Toen wist ik al wel genoeg.”

9 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Reekers Zeg eens eerlijk; wanneer heb jij voor het laatst hier in Nederland een supersonische knal gehoord? Want oefenen in supersonisch vliegen doen ze boven zee, en het aantal QRA en FRF vluchten zijn niet zo groot dat je ze met enige regelmaat hoort. Zeker niet omdat ze ieder half jaar dat wisselen met Leeuwarden voor die inzetten. En passagiersvliegtuigen kunnen niet supersonisch. Nee, we hebben weer te maken met een pro-boemboem kind die geen verantwoordelijkheid wil nemen.
 • Willem Zuidersteen

  2 maanden geleden
  Ik vond het vandaag bijzonder asociaal en respectloos van de media om de paarden dood op de weg in beeld te brengen en te publiceren. Voor veel mensen is een dier als een kind. Ziet u al een foto van een doodgereden kind in de krant? Lijkt me absoluut uitgesloten.
 • Marion B³chner

  2 maanden geleden
  Sterkte jullie allemaal!
 • nico laaren

  2 maanden geleden
  Elk jaar eerder vuurwerk geknal en het wordt gewoon gedoogd met alle gevolgen van dien.
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Knallen heb je ook door vliegtuigen die door de geluidsbarrière gaan. Het is heel suggestief als er bij vermeld staat "mogelijk" was het daardoor wel zo, of word er wat geroepen om het een bepaalde richting op te sturen? Niemand weet het, maar een media bron als de Gelderlander zou anders moeten publiceren. Meer aannemelijk lijkt het mij dat deze dieren door een andere aanleiding zo in paniek zijn geraakt. Ik hoop ook dat de mensen die deze dieren aanreden ook goed bekomen zijn, ook belangrijk!

Maasland