Matroos slaat overboord van baggerschip, schipper ontdekt vermissing kilometers verderop

updateSAMBEEK - Een matroos is donderdag aan het begin van de middag overboord geslagen, terwijl hij aan het werk was op een baggerschip op de Maas. De schipper meldde zijn matroos als vermist vanuit Sambeek, maar de overboord geslagen man was zelf in het Limburgse Well al op de kant geklommen.

Er werd door de hulpdiensten een grote zoekactie gestart, maar die kon vrij snel weer worden afgebroken. Een getuige had de man in het water zien liggen en alarmeerde ook gelijk de hulpdiensten. Daarop kon een ambulance de man, die leed aan onderkoelingsverschijnselen, vanuit Well naar een ziekenhuis brengen.

De man droeg toen hij overboord sloeg een reddingsvest. Hij heeft geen blijvend letsel opgelopen en kon na een controle het ziekenhuis verlaten. De arbeidsinspectie doet geen verder onderzoek.

Volledig scherm
Een matroos werd vermist bij Sambeek, maar werd levend aangetroffen in het Limburgse Well. © SK-Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland