Volledig scherm
Wildplassen © BD

Meeste wildplassers in Boxmeer

BOXMEER - Binnen het Land van Cuijk zijn afgelopen jaar in de gemeente Boxmeer de meeste boetes uitgedeeld aan wildplassers: zeven. Daarmee neemt Boxmeer het stokje als lijstaanvoerder over van Cuijk. In 2017 werden er in Cuijk vier mensen beboet voor wildplassen, een jaar eerder waren dat er acht. In Boxmeer waren dat er in 2016 vier. 

In totaal waren er in deze regio, inclusief Gennep, zestien bekeuringen voor wildplassen. Dat zijn er twee meer dan het jaar daarvoor. De cijfers over het wildplassen zijn afkomstig van het CJIB, het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

In heel Brabant werden vorig jaar 2.038 boetes uitgedeeld voor wildplassen of -poepen. Daarmee werd een bedrag 285.320 euro aan boetes geïnd.

In Nederland kwam het aantal boetes vorig jaar neer op zo'n 14.000. Dat betekent dat 38 Nederlanders per dag een prent kregen voor een ongeoorloofde plas, goed voor totaal 1,8 miljoen euro.

Het aantal boetes lag in 2017 al een stuk lager dan in 2013. Dat jaar leverde ruim 21.000 boetes op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland