Volledig scherm
Politie op de been in Boxmeer. © SK-Media

Meisje in Boxmeer in gezicht en arm gestoken bij nachtelijke steekpartij

BOXMEER - Een van de slachtoffers van de steekpartij in de nacht van maandag op dinsdag in Boxmeer is in haar gezicht en haar arm gestoken. Dat meldt haar vader.

In die nacht moesten twee 18-jarige meisjes uit Boxmeer met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Na behandeling konden ze weer naar huis. Een 24-jarige man uit het dorp raakte lichtgewond en kon naar de huisartsenpost voor behandeling.  

Volgens de politie is vermoedelijk een vechtpartij ontstaan bij een horecagelegenheid en is die buiten verder gegaan. In het dorp is momenteel kermis en is het dus ook op doordeweekse avonden druk. 

Rust nodig

De vader van het meisje zegt dat het gaat om een uit de hand gelopen scheldpartij. Zijn dochter heeft nog dezelfde nacht aangifte gedaan. ,,Ze heeft haar hele verhaal verteld aan de politie en zit nu lekker thuis. Ze heeft rust nodig. Zoals ik het heb begrepen werd zij uitgescholden en ging ze verhaal halen. Toen escaleerde het.” 

Quote

Ze heeft haar hele verhaal verteld aan de politie en zit nu lekker thuis

Vader van slachtoffer

Kermisexploitanten zijn er niet blij mee dat er een link wordt gelegd tussen de kermis en de steekpartij. ,,De kermis was al twee uur dicht toen het incident plaatsvond”, zegt kermismeester Antoine Eijkens. 

Uitbundiger

Volgens hem heeft het incident, zoals de politie ook aangeeft, eerder te maken met het uitgaansleven dat deze dagen weliswaar door de kermis uitbundiger is. ,,Maar het verhaal dat de ronde deed dat er een steekpartij is geweest op de kermis klopt niet.”

Volgens de politie is er veel onduidelijk omtrent de steekpartij. ,,Er zijn geen aanhoudingen verricht. We zijn nog steeds op zoek naar getuigen.” 

Aanwijzingen dat er meer problemen volgen in het uitgaansleven, bijvoorbeeld omdat jongeren wraak zoeken,  zijn er niet direct, zegt de politie. ,,Dat kun je nooit voorspellen, we zijn natuurlijk alert.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland