Met de schoolbus langs bij bedrijven in Land van Cuijk en Gennep op zoek naar werk

videoBOXMEER/BEUGEN - Zo’n vijftien werkzoekenden uit de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer trekken deze dinsdag met een speciale bus door het Land van Cuijk, langs Venray en naar Gennep. Ze bezoeken bedrijven in de hoop op een mogelijke baan. De bedrijven leiden de werkzoekenden rond in de hoop dat zij hun nieuwe werknemers zullen zijn. 

Boxmeer en Sint Anthonis riepen werkzoekenden op zich te melden voor de speciale, eerste roadtrip. Er zullen er meer volgen. Door werkzoekenden die graag weer aan de slag willen in contact te brengen met bedrijven en ondernemingen in de buurt, hopen zij op een match. 

Werkzoekenden krijgen de gelegenheid om op een vrijblijvende manier bedrijven van binnen te bekijken, sfeer te proeven en te kijken of er kansen liggen. 

Volledig scherm
Werkzoekenden op bezoek bij bedrijven in de regio tijdens de roadtrip van gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis. © DG

Nieuwe mensen vinden

Voor bedrijven is het bezoek interessant omdat zij vaak dringend verlegen zitten om personeel en zo mogelijk nieuwe mensen vinden.

Het eerste bezoek deze dinsdag ging naar BK Sneltranport op bedrijventerrein Sterckwijck in Beugen. Een relatief jong, maar snel groeiend transportbedrijf. Mariëtte Smeitink van het Werkgeversservicepunt Boxmeer: ,,Ze hadden de vlaggen voor ons uitgehangen. Een geweldige ontvangst!’’ 

Hoe alles werkt

Volledig scherm
Werkzoekenden op bezoek bij bedrijven in de regio tijdens de roadtrip van gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis. Paul Bouwmeester (rechts) geeft tekst en uitleg over het warehouse. © DG
Quote

Chauffeurs willen meestal door, door, door. Maar achter elkaar heen en weer naar Barcelona is er bij ons niet bij

Rogier Wils, Hoofdplanner

De ouderwetse schoolbus is dinsdagochtend voor de deur van BK gestopt. Daar staan eigenaren Paul Bouwmeester en William Weijers de bezoekers op te wachten. In groepen krijgen de gasten te zien hoe het magazijn werkt, hoe spullen met een 12 meter hoog reikende heftruck uit de rekken worden gevist en klaargezet voor het gekoelde transport.

Hoofdplanner Rogier Wils laat op zijn beeldschermen zien hoe BK contact houdt met de chauffeurs die door heel Europa uitzwermen om spullen vanuit Beugen naar hun nieuwe bestemming te brengen. En Weijers laat buiten zien hoe zo’n gekoelde wagen functioneert. 

De bezoekers zijn onder de indruk en geïnteresseerd. ,,Moet een chauffeur ook op vaste tijden rusten’’, wil een vrouwelijke deelnemer weten. Wils legt uit dat voor transportbusjes geen tachograaf verplicht is. ,,Maar wij zien er wel op toe dat ze op tijd hun rust nemen. Chauffeurs willen meestal door, door, door. Wij verplichten ze om op tijd te rusten. Achter elkaar heen en weer naar Barcelona is er bij ons niet bij.’’

BK Sneltransport is een relatieve nieuwkomer. ,,Wij zijn een koeriersdienst’’, vertelt Weijers. ,,Wij willen geen tweede DHL worden. Wij worden vaak gebeld als er heel snel iets geregeld moet worden. Dat kunnen wij. Altijd. We werken veel voor Intervet en MSD. We groeien nu al uit onze jas. We hebben toestemming om de bedrijfshal te gaan uitbreiden.’’

Bij vertrek naar de volgende bedrijven - AVG in Heijen, Nelipak in Venray en Supermarkt Plus in Vierlingsbeek - gaat de hele groep nog een keer op de foto voor de schoolbus. De meesten met een originele BK-cap op hun hoofd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland