De betoncentrale aan de Maas tussen Boxmeer en Beugen.
Volledig scherm
De betoncentrale aan de Maas tussen Boxmeer en Beugen. © DG

Milieuvereniging dient bezwaar in bij de provincie: ‘Vergunning betoncentrale Boxmeer onrechtmatig’

BOXMEER - Een vergunning voor de betoncentrale in Boxmeer. Die had de provincie nooit mogen verlenen. Dat betoogt de milieuvereniging Land van Cuijk. Volgens de milieuvereniging heeft de betoncentrale in het kader van de wet natuurbescherming een nieuwe vergunning nodig. Advocaat Koen van den Akker bestrijdt dat echter.

5 reacties

 • Jos Janssen

  3 weken geleden
  Altijd van die sneaky trucjes. Zo stel je zelfstandig ondernemers dus in een kwaad daglicht, want ik vertrouw er geen een meer. Altijd sjoemelen... met als excuus ze dwingen ons daartoe. En maar afgeven op mensen met een sociale uitkering. Schandelijk!
 • Maurits Stoetzer

  3 weken geleden
  Betonlevering 13 maart 2021? Ja, die is mooi, je laat een cementwagen naar die uitgebrande, niet producerende centrale rijden, gooit nog één zak cement er bij in en op dat moment produceer je zeker? Neem aan dat die rechter ook Google Earth heeft en toegang tot internet , dan kun je gewoon zien dat daar niets geproduceerd kan worden. Misschien draait het kantoor nog, maar dan houdt het ook op. Industrie hoort daar simpelweg niet meer.
 • Willem van de Rijdt

  3 weken geleden
  Betonlevering op 13 maart? In 2001 zeker. Zeker weten dat daar de laatste tiental(len) jaren geen "betonactiviteiten" meer zijn geweest.
 • Johan van Ervaring

  3 weken geleden
  Milieu wappies maken ons land kapot.
 • Pam Smets

  3 weken geleden
  Hoelang bestaat die betoncentrale en het (Unesco) Maasheggengebied al.............in al die tijd dat de betoncentrale er staat is er weinig tot niets gebeurt, alleen dat het Maasheggengebied de status kreeg van Unesco voor bescherming wereld erfgoed. Nu kan de milieuvereniging wel bezwaar gaan aantekenen tegen de lang afgegeven vergunning in 1992 omdat ze mogelijk opnieuw willen gaan opstarten......een lakse of vreemde inbreng, had véél eerder gemoeten..............
 1. ‘Shoplicht’ bevalt in Boxmeer, maar laat de corona-versoepelingen maar komen
  PREMIUM

  ‘Shoplicht’ bevalt in Boxmeer, maar laat de corona-versoepe­lin­gen maar komen

  BOXMEER - De ‘shoplichten’ die ondernemers in Boxmeer in gebruik hebben, werken naar tevredenheid. Klanten kunnen de winkels in, zonder zich per se vier uur van tevoren aan te melden. Alle andere corona-regels moeten wél worden nageleefd. In Boxmeer maakt ruim de helft van de winkeliers gebruik van het systeem en ze gaan daarmee door tot de naderende versoepeling van de coronaregels. Maar ook daarna.
 2. Provincies betalen niet mee aan tekort Maaslijn, Rijk moet extra 79 miljoen betalen
  PREMIUM
  2

  Provincies betalen niet mee aan tekort Maaslijn, Rijk moet extra 79 miljoen betalen

  BOXMEER - De provincies Limburg, Brabant en Gelderland zijn niet van plan mee te betalen aan het miljoenentekort dat is ontstaan op plannen voor de elektrificatie en verdubbeling van de Maaslijn. De drie provincies hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin houden ze vast aan het standpunt dat het Rijk voor het ontstane tekort moet opdraaien.
 1. Honderden happy stones beschilderd door Burgers' Zoo
  Play

  Honderden happy stones beschil­derd door Burgers' Zoo

 2. Motorrijder omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo
  Play

  Motorrij­der omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo

Maasland