Volledig scherm
Grijze kraanvogel met een van de dik-diks. © Zoo Parc Overloon

Nieuw in Overloon: Kirk’s dik-diks en grijze kroonkraanvogel

OVERLOON - Kleine antilopes met mooie, grote ogen: dat zijn Kirk's dik-diks die sinds kort zijn ingetrokken bij Zoo Parc Overloon. De naam van de dieren is een onomatopee - het geluid dat de dieren produceren is hun naam geworden: zik-zik. Net als bij een oehoe, tjiftjaf of tureluur. Nieuw is ook de grijze kroonkraanvogel. De vogel en de dik-diks zijn afkomstig uit Dierenrijk in Eindhoven.

In de nieuwe ruime volière van Zoo Parc Overloon kunnen nu diverse bewoners terecht. Gieren, dik-diks en ook de kroonkraanvogel. 

Dik-diks zijn oorspronkelijk afkomstig uit Oost- en Zuidwest-Afrika. Ze gebruiken hun klank om prooidieren af te schrikken en soortgenoten te waarschuwen bij gevaar. 

De kroonkraanvogel komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika en wordt in Oeganda beschouwd als nationale trots. In de vlag van Oeganda komt de vogel ook voor. 

Volledig scherm
Kirk's dik-diks zijn al te zien in Zoo Parc Overloon. © Zoo Parc Overloon
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland