De afgelopen jaren moesten alle zeilen bijgezet worden om het groen te behouden. In Cuijk werd het Maaswater naar planten en bomen gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen jaren moesten alle zeilen bijgezet worden om het groen te behouden. In Cuijk werd het Maaswater naar planten en bomen gebracht. © Ed van Alem

Nieuwe Boxmeerse bomen kunnen langer zonder water

BOXMEER - De bomen en planten die het afgelopen jaar in Boxmeer zijn gesneuveld door de hitte en droogte, worden vervangen door exemplaren die daar beter tegen kunnen. Drie achtereenvolgende droge zomers bleek te veel van het goede voor de bomen. Het nieuwe groen kost Boxmeer twee ton.

2 reacties

 • Jan

  1 maand geleden
  Een grote laanboom met palen ed kost tussen €100 en €150, bij grote afname natuurlijk nog goedkoper dus dikke winst voor de planter.
 • Jan

  1 maand geleden
  200 bomen voor €140000 dat is € 700 per boom. Mijn schoonvader "zaliger" zou zeggen de rekening hebben ze met een vork geschreven. Een gat graven, 2 boompalen, 2 boombanden +1 boom kost € 700 Volgens mij moet dit stukken goedkoper kunnen. En de burger maar weer meer belasting laten betalen. Alle grotere projecten via openbare inschrijving doen, scheelt veel (belasting) geld. De ZZP'ER krijgt dan ook een kans en is stukken goedkoper.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maasland