Volledig scherm
PREMIUM
De Oeffelste prins carnaval © Ed van Alem

Oeffeltse prins carnaval met één been zit vol zelfspot: ‘Ik zet m’n beste beentje voor’

OEFFELT - Oeffelt heeft een bijzondere prins carnaval: een prins met één been. Prins Matthijs van Gelder (24), die als 11-jarige invalide raakte, regeert met veel zelfspot.

Gut ut nie zoals ge dacht dèt ut zoj goan, vat er dan nog mar enne.... want op één been kunde nie staon!!

Het is zelfspot van de eerste orde van de nieuwe prins carnaval in Oeffelt. Zaterdagavond werd Matthijs van Gelder onthuld als prins tijdens de zitting van de Oeffeltse carnavalvereniging de Leemknèjers. De 24-jarige Van Gelder zit in een rolstoel. Hij mist een been.

,,Ik ga mijn best doen en zet mijn beste beentje voor”, lacht hij de dag na de zittingsavond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland