Volledig scherm
© dg

Olympia en Ja Zuster Nee Zuster in het Gelderlander Nieuwscafé

BOXMEER - Het zal vrijdag in De Weijer in Boxmeer tijdens het Gelderlander Nieuwscafé druk worden met mensen die gekleed gaan in het blauw. Het is de kleur van de Boxmeerse voetbalvereniging Olympia’18. Het eerste team is onlangs kampioen geworden in de derde klasse en daar komen trainer-coach Wil Beijer en spits Douwe Zwaan over vertellen. En trots als de Olympianen zijn, zullen er vele fans de tribune gaan bevolken.

Vrijdag is het ook interessant voor de liefhebbers van Ja Zuster Nee, Zuster. De televisieserie kluisterde in de jaren zestig heel wat mensen aan de buis. Musicalschool Etoile brengt de serie met twee voorstellingen weer tot leven. Vrijdag kunnen belangstellenden vast testen of ze de teksten van wat liedjes mee kunnen zingen. Wie weet bijvoorbeeld nog wat er komt na ‘Niet met de deuren slaan….’ of na ‘Duifies, duifies……’ Stijn Linders kruipt tijdens de voorstellingen in de huid van Opa. Hoe hij dat doet, vertelt hij vrijdag.

Vrijdag wordt ook uitgelegd wat Ja Zuster, Nee zuster  te maken heeft met de Stichting Vier het Leven. Daar weet Tanja van Sambeek alles van en ook zij zit vrijdag aan tafel bij het Gelderlander Nieuwscafé.

Theaterprogramma

Wieke Vrijhoef heeft de afgelopen maanden moeten bikkelen om het theaterprogramma van De Weijer voor komend seizoen in elkaar te draaien. Wat dat heeft opgeleverd komt ze vrijdag vertellen.

Op het programma van het Gelderlander Nieuwscafé staat verder nog uitleg over wat de mensen uit Sigmaringen binnenkort in Boxmeer komen doen. Mensen van de Boxmeerse zusterstad zullen onder meer een bezoek brengen aan de jaarlijkse Vaart.

Songwedstrijd

Afsluitend is er een kort optreden van Janet Renders uit Ottersum. Ze won vorige week vrijdag de juryprijs van de vijfde editie van de songwedstrijd die in De Weijer werd gehouden. Vrijdag vertelt ze over haar muziekcarrière en laat ze horen wat ze in muzikaal opzicht in huis heeft.

Het Gelderlander Nieuwscafé is vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur in De Weijer in Boxmeer. De toegang is gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland