Volledig scherm
PREMIUM
Nancy van Deursen begint met een compagnon een tandartspraktijk in Overloon. © Ed van Alem

Ondanks tekort een tandartspraktijk in Overloon

OVERLOON - Terwijl het tekort aan tandartsen in Nederland blijft groeien, vestigt zich in Overloon juist een tandartsenpraktijk. Inwoners van het dorp kunnen voor hun mondverzorging nu alleen buiten de dorpsgrenzen  terecht. 

De naam van de praktijk? De Tandarts in Overloon. Nancy van Deursen is een van de twee 'praktijkhouders' en erkent dat het niet makkelijk is om tandartsen te vinden. ,,We hadden het liefst een Nederlandse tandarts, maar daar is niet aan te komen." Met een Iraakse en een Spaanse tandarts - die wel Nederlands spreken - wordt in oktober een start gemaakt. ,,Het is ook wel een uitdaging om met niet-Nederlandse gezichten een praktijk te openen." Zelf is ze als 'preventieassistente en angstcoach' actief in de praktijk. ,,Ikzelf en de assistente komen uit de omgeving, dus een praatje in het dialect kan ook in onze praktijk." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland