Drie jubilarissen van de brandweer in Oeffelt gehuldigd door burgemeester Karel van Soest. Vlnr: Van Soest, Pieter Rooijackers (45 jaar bij brandweer), Henk van den Hoogen (30 jaar lid en postcommandant) en Wim Repkes, (30 jaar lid).
Volledig scherm
Drie jubilarissen van de brandweer in Oeffelt gehuldigd door burgemeester Karel van Soest. Vlnr: Van Soest, Pieter Rooijackers (45 jaar bij brandweer), Henk van den Hoogen (30 jaar lid en postcommandant) en Wim Repkes, (30 jaar lid). © Ed van Alem

Onderscheidingen voor jubilerende brandweermannen in Oeffelt

OEFFELT - Bij de brandweer in Oeffelt zijn drie jubilarissen gehuldigd. Pieter Rooijackers zit al 45 jaar bij de brandweer. Zijn collega's iets  minder lang. Henk van den Hoogen is 30 jaar lid en is ook postcommandant in Oeffelt. Wim Repkes  is eveneens 30 jaar lid.

Er waren geen Koninklijke onderscheidingen voor de Oeffeltse brandweermannen.  Dat gebeurt deze maand wel op veel andere plaatsen. Dit jaar kunnen brandweermannen die langer dan 20 jaar vrijwilliger zijn nog worden verrast met een lintje. Dat gebeurde eerder in Cuijk, waar vier man een lintje kregen en in Grave. Daar stonden maar liefst twaalf man met de opgespelde onderscheiding naast elkaar.

Maasland