Het AZC aan de Stevensbeekseweg in Overloon.
Volledig scherm
PREMIUM
Het AZC aan de Stevensbeekseweg in Overloon. © Theo Peeters

Onderzoek naar overlast AZC in Overloon: ‘Essentieel dat we mening omwonenden weten’

OVERLOON - Moet het contract van de gemeente Boxmeer met het  Centraal Orgaan opvang asielzoekers voor het azc in Overloon worden verlengd? Daar wordt niet automatisch ‘ja’ tegen gezegd. De gemeente wil eerst van de inwoners van Overloon weten wat die er van vinden. Om daar achter te komen, wordt onder de bevolking van het Brabantse dorp een onderzoek gehouden. 

5 reacties

 • Ook

  3 maanden geleden
  Het maakt niet uit voor de overlast of die nu door een hele groep of slechts door enkelen wordt veroorzaakt, overlast is overlast. Misschien moet de rijksoverheid eens beginnen om mensen uit veilige landen die toch al geen kans op asiel maken al direct onder te brengen in leegstaande gevangenissen, dat lijkt me erg te gaan helpen en verplaatst de overlast van kleine plaatsen naar de steden waar die nu leegstaande gevangenissen staan. Ik weet zeker dat dit nieuws dan rond gaat zingen.
 • Uut Boxminder

  3 maanden geleden
  Ben benieuwd naar de keuze van de gemeente: kiezen voor haar eigen inwoners of voor de asiel- en gelukszoekers
 • Charles Wit

  3 maanden geleden
  Het grote probleem is dat de oplossing in Den Haag ligt, maar deze niet willen doorpakken. Iedereen weet dat de grootste problemen van "veilige landers" komen. Echter wil Den Haag deze niet uitzetten naar hun eigen land onder het mom van "ze willen niet meewerken" terwijl deze landen ook veel geld krijgen uit Nederland. Draai de kraan dicht en zie hoe ze opeens mee willen werken. Helaas heeft de omgeving bij de AZC's er niks aan, omdat de 2e kamerleden dat probleem niet hebben en dus niks doen.
 • Marc Claessen

  3 maanden geleden
  Er zitten een aantal rotte appels tussen die het voor de rest van de asielzoekers verpest, heel triest.
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  Een asielzoeker die uit een echt gevaarlijk land komt , is blij als hij of zij hier goed word opgevangen , maar velen komen uit veilige landen , zijn geen asielzoekers...maar geluk zoekers...! en vooral juist deze groep verpest het voor de rest..! en als nu eindelijk de IND zijn werk eens goed zou doen en deze raddraaiers het land uit zou zetten...! denk ik dat de vele problemen die zich nu voordoen voor 90 % zijn verdwenen...! dus IND..! doe eindelijk je werk...!
 1. 19-jarige asielzoeker moet twee jaar de cel in voor gewelddadige inbraak bij 76-jarige man in Overloon
  PREMIUM
  9

  19-jarige asielzoe­ker moet twee jaar de cel in voor gewelddadi­ge inbraak bij 76-jarige man in Overloon

  DEN BOSCH/OVERLOON - De 19-jarige asielzoeker, die vorig jaar een 76-jarige man uit Overloon mishandelde en beroofde in zijn woning aan de Stevenbeekseweg, moet 24 maanden in de gevangenis doorbrengen. Dat heeft bepaalde de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man had ‘in een kort tijdbestek’ meerdere diefstallen en een ‘opzetheling’ gepleegd. De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

Maasland