Volledig scherm
De nieuwe bieb in Madeleine. Riek en Piet de Vries zijn de eerste klanten. Riek leest graag boeken, maar dan wel met grote letters. Jeanette Langen, coördinator informele zorg van Madeleine, helpt haar. © Ed van Alem

Ontmoeten en lezen in nieuwe bieb in verpleeghuis

BOXMEER - Lekker dichtbij huis naar de bieb. Vanaf deze woensdagochtend is het dan zover voor bewoners van verpleeghuis Madeleine in Boxmeer. Hier openden Pantein en BiblioPlus voor genodigden, bijgestaan door de creatieve dames van de Culturele Apotheek, Bibliotheek Madeleine. Of, populair gezegd, een biv, een bieb in verzorgingshuis. 

Deze niet-alledaagse bieb, waar ontmoeten centraal staat, is een proef dit jaar. Eind dit jaar wordt de balans opgemaakt onder bewoners, familie en omwonenden. In Madeleine wonen zwaar dementerenden en revalideren mensen. In de nieuwe bieb worden ook bijeenkomsten gehouden. Zoals half mei, hoe kun je toch boeken lezen als je slechtziend of blind bent.  

Vrijwilligers


Dankzij acht vrijwilligers, die helpen bij het uitlenen, kan de bibliotheek voorlopig drie dagdelen open zijn. Twintig zijn er nodig om elke dag de deuren van de tot bieb omgetoverde voormalige vergaderruimte achter het restaurant te openen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland