Volledig scherm
EPA

Ook Land van Cuijk wil Tesla-fabriek

BOXMEER/ CUIJK - Het Land van Cuijk wil ook graag de nieuwe Teslafabriek binnenhalen. De vorig jaar aangestelde bedrijvenmanager Jeroen Beuken heeft in opdracht van de Land van Cuijkse gemeentebesturen bij bedrijvenwerver de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de belangstelling kenbaar gemaakt voor een nieuwe productiefabriek van de bekende Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's.

In Boxmeer en Cuijk liggen met Sterckwijck/Health Campus (langs A77 in Boxmeer) en Laarakker (langs A73 in Haps) 2 grote, merendeel 'lege' bedrijventerreinen. Peter Stevens, wethouder Economische Zaken in Boxmeer: „Het is nu niet in te schatten of dit haalbaar is. Maar we willen hiermee aangeven dat wij zeker openstaan voor de komst van Tesla naar onze regio. We hebben goed bereikbare bedrijventerreinen liggen aan snelwegen. En we hebben een goede verbinding met het Ruhrgebied.”

Meer dan dit kenbaar maken, kan de regio nu niet doen, meent Stevens.

Tesla zoekt in Europa een locatie voor een nieuwe grote fabriek om accu's te kunnen bouwen, goed voor duizenden nieuwe arbeidsplaatsen. In ons land hebben onder meer Lelystad, Boxtel, Groningen en de stadsregio Arnhem-Nijmegen, al dan niet voorzichtig, hun interesse al getoond. In Tilburg staan al twee Tesla-fabrieken.

In het najaar heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) al laten weten dat het kabinet gaat proberen de nieuwe Teslafabriek naar Nederland te halen.

Meer over de strijd om de nieuwe Tesla-fabriek in De Gelderlander, editie Maasland, van donderdag 19 januari, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Video Message to Elon Musk. A suggestion to consider Land van Cuijk (The Netherlands) as location for the new Tesla Gigafactory. The Young Talent Group Land van Cuijk (YTG), An ambitious group of young professionals who desire the best for our region. The YTG is a voluntary non-profit organisation.

Maasland